ALT

Øygarden lokalmedisinske senter

«Opptur» (2019)
Straume, Norway
Akrylmaling og akryltusj på betong
Kunstkonsulent: John Audun Haugen

Jeg har villet skape et fabulerende uttrykk, der utsmykningen skal løfte brukerne oppover trappen. Utsmykningen begynner helt nede i underetasjen med små antydninger som gir et hint om at her «skjer det noe». Ved inngang fra hall har jeg vært inspirert av Turid Uldal sin skulptur Diamanten som står utenfor ved hovedinngangen. Jeg har malt et slags svevende objekt med hentydninger til diamanten både med hensyn til form og farger. Jeg har også inkludert den orange fargen som går igjen flere steder i inngangspartiet. Dette objektet ser man gjennom glassveggen inn fra hovedinngangen, og skal gjøre publikum oppmerksomme på at å ta trappen er et alternativ.

Videre oppover har jeg arbeidet med flere større og mindre svevende objekter, samt enkelte stramme rektangulære flater som tar opp innrutingen av betongen i trappegangen. Flere steder har jeg plassert objektene i hjørner slik at de bryter de firkantete elementene.

Helt øverst, i det største rommet har jeg malt hovedfiguren. Denne ønsker jeg skal sveve, og har derfor formet den slik at den ser tredimensjonal ut. Kuler eller bobler som svever rundt objektet skal også gi inntrykk av svevende objekter.

Målet er å gi trappehuset et løft i flere betydninger av ordet. Begrep som glede, lek, letthet, undring og begeistring er noe jeg har hatt med meg når jeg har arbeidet med prosjektet. Forhåpentligvis vil det gi energi og avveksling for brukerne av huset.